Icom MXA-5000

1.398,00 lei

Evitarea coliziunilor avansata cu informații privind traficul în timp real al navelor

Intra in legatura cu un consultant
Categorii: , , Etichetă:

Descriere

Capabilitatea de receptionarea a două canale

MXA-5000 receptioneaza simultan atât Ch. 87B (161,975 MHz) și cat Ch. 88B (162.025MHz). Această recepție duală face ca MXA-5000 să fie mai flexibil pentru obținerea informațiilor AIS de la transpondere AIS care funcționează numai pe un singur canal. În plus, MXA-5000 primește de asemenea date AIS de clasă A și clasă B.

Ieșire de date cu mod dual

MXA-5000 are două ieșiri de date. Una este RS-422 pentru conectarea cu echipamente cum ar fi radar maritim sau plotter de harta GPS. Echipamentele care acceptă formatul frazei VDM vor afișa datele AIS pe ecran. Al doilea este RS-232C pentru conectarea la PC. Când utilizați software-ul plotter AIS, MXA-5000 vă permite să monitorizați traficul altor nave de pe PC. (Nu este furnizat de la Icom.)

Spliter antena incorporat pentru a partaja o antenă

MXA-5000 poate fi instalat între o antenă VHF și o statie VHF. În timp ce receptioneaza un semnal radio VHF, MXA-5000 receptioneaza si date AIS. Când transmiteți de la statia VHF conectata, semnalul Tx ocolește MXA-5000 pentru a proteja circuitul intern. (Pierdere de inserție: 3,5 dB (aprox.))

Multiplexare date GPS 

Când se conectează un receptor GPS la MXA-5000, informațiile despre poziția GPS, cum ar fi formatele RMC, GGA, GNS și GLL, pot fi multiplexate cu datele AIS (format VDM) și simplifică cablarea.

Mărime compactă și greutate redusă

Modelul MXA-5000 are dimensiunile de numai 132(W)×34(H)×155(D) mm și cântărește numai 400g pentru o instalare ușoară și flexibilă.  (Suportul de montare nu este inclus în dimensiuni și greutate.)

Ce este AIS?

Receptorul MXA-5000 AIS (Automatic Identification System) de la Icom va prelua transmisiile în timp real de la navele care utilizează un transponder AIS. Astfel de transpondere sunt acum necesare pentru navele SOLAS prin reglementările SOLAS.

Transponderul AIS trimite informații de navigare exacte, cum ar fi:

  • Informații statice
    — cod de apel al navei, nume, număr MMSI, dimensiuni, tip
  • Informații legate de voiaj
    — Draftul, tipul de încărcătură, destinația și ora estimată de sosire
  • Informații dinamice
    — Timpul coordonat în timp universal, poziția latitudine/longitudine, cursul fata de sol, viteza fata de sol, cap compas, rata de întoarcere, starea de navigație.

 

Brosura transponder maritim VHF MXA-5000

Opinii

Nu există încă recenzii.

Fii primul care adaugi o recenzie la „Icom MXA-5000”

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *