Icom MA-500TR

2.770,00 lei

Transponder AIS Clasa B pentru bărci de agrement și de pescuit

Intra in legatura cu un consultant

Descriere

Ce este un transponder AIS?

Un transponder AIS pe barca dvs. receptioneaza în mod automat informații traansmise de alte nave și stații de bază echipate cu AIS, în timp ce informațiile statice și dinamice ale navei proprii sunt transmise. Semnalele AIS pot ajunge acolo unde radarul nu poate, arătând nave echipate cu AIS care altfel ar putea fi ascunse, cum ar fi de cealaltă parte a unei insule sau în spatele unei nave mai mari. Navele comerciale SOLAS sunt deja obligate să aiba un transponder AIS de clasă A, astfel încât poziția dvs. va fi cunoscută de navele vecine mari. Modelul MA-500TR mărește siguranța pe mare.

Transponder AIS de clasă B

MA-500TR este un transponder AIS de clasă B pentru navele non-SOLAS, cum ar fi ambarcațiunile de agrement, barcile de lucru și vasele mici. Informațiile despre nave vor fi transmise automat la intervale fixe sau sub controlul stației de bază. MA-500TR receptioneaza simultan canale duale AIS (Ch. 87B și Ch. 88B) și receptioneaza atât informații AIS de clasă A, cât și cele de clasă B. Informațiile transmise de MA-500TR sunt:

 • Codul MMSI
 • Numele navei
 • Codul de apel
 • Tipul navei
 • Poziția antenei GPS
 • Poziția navei
 • SOG (viteza fata de sol)
 • COG (cursul fata de sol)
 • Data și ora UTC
 • Tip antena GPS
 • PA (Precizia poziției)

Operarea simplă

Afișajul tip Plotter arată ca un afișaj de radar maritim. Se acceptă orientarea fata de nord, fata de curs și zoomul de la 0,125 NM la 24 NM. Afișarea listei țintă arată toate navele și țintele detectate echipate cu AIS. Ecranul cu lista de pericole prezintă o listă de nave care se află în limita a 6 NM CPA și 60 de minute TCPA de vasul dvs. Lista de pericole poate fi sortată după ordinul CPA sau TCPA. În plus față de aceste tipuri de afișare, ecranul detaliat afișează diverse informații despre ținta AIS selectată.

 

CPA și TCPA pentru gestionarea riscului de coliziune

Atunci când o navă intră în gama CPA și TCPA, pictograma navă clipește pe afișajul Plotter și emite un sunet sonor. Când este conectat la echipamentele audio externe instalate pe punte sau în turn, funcția de alarmă de coliziune vă va avertiza chiar și atunci când vă aflați departe de transponderul AIS.

 

Apelare individuală DSC  

Când sunteți conectat la o statie VHF compatibila Icom, este ușor să efectuați un apel individual DSC. Selectați o navă utilizând tastele cursorului MA-500TR și apoi apăsați butonul “DSC” de pe MA-500TR. Nu este necesar să introduceți manual un număr MMSI.

100 memorii pentru puncte de referinta

Până la 100 de puncte de referinta pot fi stocate în lista punctelor de referinta. Butonul “MOB” vă permite să setați instantaneu un punct de referinta pe poziția dvs. curentă.

Mesaj legat de siguranță

Când MA-500TR primește un mesaj legat de siguranță de la un transponder AIS de clasă A, pe afișajul Plotter apare pictograma mesajului. Până la 20 de mesaje DSC receptionate sunt stocate automat în memoria de jurnal.

Intrare/iesire NMEA cu 3 linii

Modelul MA-500TR are un conector D-SUB cu 15 pini care oferă 3 linii de intrare/ieșire NMEA pe panoul din spate. Cablul conector NMEA furnizat simplifică instalarea și conectarea la statia VHF și alte echipamente de navigație.

Receptor GPS MXG-5000S

Receptorul GPS MXG-5000S se livreaza odata cu MA-500TR. Este un receptor GPS paralel de 66 canale, cu funcție SBAS. (MXG-5000S poate fi vândut separat, în funcție de versiune.)

 

Alte caracteristici

 • Ecran complet matrice in puncte cu iluminare și contrast reglabile
 • Protecție la apă IPX7 (adâncimea de până la 1m in apă timp de 30 de minute, cu excepția conectorilor)
 • Funcția de auto-diagnosticare
 • Instalare pe perete usoara cu MB-75 opțional
 • Funcția de avertizare lentă

 

Brosura transponder maritim VHF MA-500TR

Opinii

Nu există încă recenzii.

Fii primul care adaugi o recenzie la „Icom MA-500TR”

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scrie-ne pe WhatsApp
1
Buna ziua!
Nu ne ocupam de colete. Daca doriti sisteme sau echipamente pentru telecomunicatii, va rugam comunicati-ne cu ce va putem fi de folos?