Icom ID-51E Plus2

(1 recenzie ale clientilor)

2.620,00 lei

“Plus Doua” moduri noi pentru acoperire extinsă D-STAR și distracție!

Intra in legatura cu un consultant

Descriere

Noile mod terminal și mod punct de acces vă permit să efectuați apeluri D-STAR prin Internet, chiar și din zone în care nu este disponibil un repetor D-STAR.

Mod terminal 

Conectați ID-51E PLUS 2 la Internet printr-un PC sau un dispozitiv Android™ și trimiteți voce și/sau date prin gateway de Internet la un repetor de destinație.

tarminal mode

Mod punct de acces

Utilizați o statie ID-51E PLUS2 conectata la Internet printr-un dispozitiv PC sau Android™, ca punct de acces. Puteți utiliza o alta statie D-STAR pentru a vă trimite vocea și/sau datele prin intermediul statiei punct de acces și puteți comunica cu statii D-STAR din întreaga lume.

APmode

Vă rugăm să rețineți:

∗O conexiune Internet IP este necesară pentru un PC (Windows®) sau un dispozitiv Android™. (Poate fi utilizată fie o adresă IP dinamică sau una statică.)

∗Înainte de a configura punctul de acces, verificați toate reglementările sau legile din țara dvs.

∗Numai un transceiver D-STAR poate transmite prin intermediul unui punct de acces la un moment dat.

∗Pentru funcția Punct de acces sau Terminal, trebuie să vă înregistrați semnele de apel MY și Access Point cu un repetor Gateway/server care are instalat RS-RP3C.

∗Când se utilizează modul terminal sau modul punct de acces printr-un PC, este necesar să se instaleze un program de descărcare opțional gratuit, RS-MS3W, în PC.

∗Atunci când utilizați modul terminal sau punctul de acces prin intermediul unui dispozitiv Android™, este necesară instalarea unei aplicații opționale gratuite de descărcare, RS-MS3A, în dispozitivul Android™.

∗Sistem de operare PC: Windows Vista®, Windows® 7, Windows® 8.1, Windows® 10
Android™ OS: Android™ 4.0 / 4.1 / 4.2 / 4.3 / 4.4 / 5.0 / 6.0

Numai 5000 de unități

Doar 5.000 de unități vor fi vândute în întreaga lume (1.000 de unități/fiecare culoare).

Alte funcții noi și îmbunătățite
(Comparativ cu versiunea ID-51E PLUS)

 • Îmbunătățirea conexiunii cu aplicația RS-MS1A Android™
 • Funcție suplimentară de impartire ton
 • Clonarea de mare viteză

 

Brosura portabila radioamatori IC-51E Plus 2

 

ID-51E

Frequency coverage Europe version :
Tx : 144–146, 430–440*
Rx : (A) 144–146, 430–440
       (B) 144–146, 430–440
Broadcast : 0.52-1.71, 76.0-108.0
Dimensions
(W×H×D; Proj. not included)
58×105.4×26.4 mm;
2.28×4.15×1.04 in.
Weight
(approx.)
170g; 6oz (without battery),
255g; 8.99oz (with BP-271 & antenna)
Output power
(at 7.4V DC)
5W, 2.5W, 1.0W, 0.5W, 0.1W
(High, Mid, Low2, Low1, S-low)
Sensitivity DV (at 1% BER) :
  VHF (Amateur band) Less than 0.28μV
  UHF (Amateur band) Less than 0.28μVFM, FM-N (at 12dB SINAD) :
  VHF (Amateur band) Less than 0.18μV
  UHF (Amateur band) Less than 0.18μV
  137–174MHz* Less than 0.32μV
  380–479MHz* Less than 0.32μV
(* Excludes amateur band)

WFM (at 12dB SINAD) :
  76.0–81.9MHz Less than 3.2μV
  82.0–108.0MHz Less than 1.8μV

AM (at 10dB S/N) :
  0.52–0.995MHz Less than 3.2μV
  1.00–1.71MHz Less than 1.8μV
  108.00–136.995MHz Less than 1.8μV

*Guaranteed range:144-146,460-440MHz. 

1 recenzie pentru Icom ID-51E Plus2

 1. Catalin

  Cum sa incep? Cu inceputul, evident! Am un Icom ID-5100 la care mi se parea ca am o problema. Puterea debitata nu era cea specificata de producator pe nici un palier de reglaj. Ca orice radioamator „serios” care devine alergic inclusiv la zgarieturile de pe echipamente, am zis sa remediez problema. Desi, inca nu eram sigur daca problema era la transceiver sau la utilizator si care problema trebuia remediata de fapt. Discutand cu unul si cu altul, toti imi spuneau sa nu cumva sa las transceiverul pe mana specialistilor din tara. Zis si facut, pun mana pe telefon si sun la Icom in Germania, de unde, surpriza, mi se spune ca exista reprezentanta Icom in Romania si anume Global Logistics Systems. Fericit nevoie mare, am dat telefon la GLS si … ca sa nu mai lungesc vorba … am fost foarte incantat de modul in care problema a fost remediata si in mod special mi-a placut felul in care oamenii de acolo abordeaza clientul, chiar un client cu o problema minora.

  La plecare ma simteam ca un copil in tara lui Mos Craciun. Icom-ul meu functiona cum voiam eu, totul era perfect. Inainte sa plec, fara sa ma gandesc prea mult, am comandat un Icom ID-51 Plus2 cu accesoriile aferente (baterii suplimentare, talpa de incarcare, antena de rezerva etc.). Am multumit frumos, am plecat si … am inceput sa astept…

  Nu a trecut o saptamana si apare noua „jucarie”. Ma duc la GLS unde ma asteptau o multitudine de cutii si cutiute. Stam de vorba, facem actele si plec. Poate am fost un pic nepoliticos, dar ardeam de nerabdare sa testez transceiverul, astfel ca drumul de cativa zeci de metri pana la masina mi-a parut extrem de lung.

  La primul contact cu Icom ID-51 Plus2 am ramas impresionat de materialele folosite pentru carcasa transceiverului. Calitatea materialelor primeaza, iar statia are un aspect solid, apropiat de aspectul statiilor profesionale. O surpriza extrem de placuta a fost faptul ca echipamentul are in cutie toate cablurile de date necesare. Si cand ma gandesc cat de aproape eram sa comand si cablurile respective!!! Dar ceva m-a facut sa astept… Si bine am facut…

  Revenind la subiectul discutiei, incep sa butonez statia, iar meniul mi-a produs o alta impresie placuta. Era aprope la fel ca la mai vechea mea ID-5100. Deci, simplu de configurat, simplu de utilizat. Cum se spune, once Icom, always Icom. Evident ca mi-am ales o frecventa de repetor si am inceput sa ma joc cu ea… Pana s-a terminat bateria… Suparat nevoie mare, ma grabesc catre casa cu gandul ca pun statia la incarcat si incep sa o configurez pe computer. Descarc soft-ul de la Icom de pe site si incep sa parametrizez setarile echipamentului. Ca de la Icom la Icom, toate canalele presetate in ID-5100 au fost exportate cu succes in ID-51 Plus2. La capitolul software am fost un pic dezamagit deoarece ar fi fost extrem de simplu sa existe o singura aplicatie software pentru programarea tuturor transceiverelor Icom. Dar nu… Fiecare transceiver are propriul software de programare… Nu-i suparare mare, asa ca trec repede peste asta si incarc setarile in statie.

  Ca sa nu lungesc vorba voi prezenta aspectele care mi-au placut si cele care nu mi-au placut la Icom ID-51 Plus2:

  Nu mi-a placut
  – Bateria OEM cu care vine statia este extrem de finuta si eleganta dar nu este o solutie pentru utilziarea statiei in conditii normale de lucru. Se epuizeaza extrem de repede. In acest sens, recomanda achizitionarea unei baterii de capacitate mare. Eu mi-am comandat doua bucati. Bateria de capacitate mare se potriveste perfect pe statie, adaugan numai 2-3 mm la grosimea statiei
  – Beltclip-ul este scurt si fixat pe baterie, ceea ce nu asigura o fixare buna a statiei nici la buzunar, nici la curea, nici pe rucsac. Problema a fost rezolvata prin asigurarea statiei cu un handstrap.

  Mi-a placut (aici lista este lunga si va deveni si mai lunga)
  – ID-51 Plus2 este extrem de sensibil la receptie
  – Modulatia la emisie este extrem de placuta
  – Modul de lucru D-STAR functioneaza perfect (am avut ocazia sa il testez in simplex, dar si pe satelit – D-Star One Phoenix – DP1GOS)
  – Este extrem de usor de programat (specific Icom). Canalele pot fi exportate/importate cu mare usurinta intre diferite modele de transceivere Icom
  – Poate fi programata atat utilizand cablul de date, cat si utilizand un card microSD. Pur si simplu se copiaza fisierul de configurare pe microSD si apoi se incarca in statie.
  – Scanarea este incredibil de rapida
  – Squelch automat sau manual
  – Meniu si display tipic Icom. Similar pentru toate transceiverele Icom. Retroiluminarea ecranului este discreta si placuta.
  – Meniu extrem de ergonomic si usor de utilizat. Fiecare functie este exact acolo unde te astepti sa o gasesti
  – Functia Quick Menu (specifica Icom) aduce un grad suplimentar de usurinta in utilizarea echipamentului.
  – Nu se simte lipsa tastelor numerice. Structura meniului impreuna cu butoanele existente te fac sa uiti de tastele numerice
  – Calitatea audio este ridicata atat la emisie cat si la receptie
  – Statia nu este nici mare, nici mica. Dimensiunea este perfecta pentru o utilizare frecventa.
  – Are o constructie solida, care se apropie de statiile radio profesionale.

  Sunt convins ca sunt si alte aspecte pozitive sau negative pentru Icom ID-51 Plus2 pe care le voi descoperi in decursul timpului. Una peste alta, sunt extrem de incantat de ID-51 Plus2, desi l-am achiztionat sub impulsul de moment, fara a analiza in prealabil specificatii sau review-uri. Este ideala pentru cei care isi doresc o statie dualband VHF/UHF extrem de performanta intr-o constructie solida si de dimensiuni mai mult decat rezonabile.

Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *