Icom IC-F5400DPS, IC-F6400DPS

4.476,00 lei

IDAS™ vă duce la un nou nivel de “inteligență”

Intra in legatura cu un consultant

Descriere

IDAS NXDN dpmr IP55 FDMA MIL-STD 810

Acum, cu noua generație de IDAS, Icom vă duce la un nou nivel de “inteligenta”. Noua serie IDAS promovează aspectul și designul actualizat. Multitudinea de funcții și atenția acordată detaliilor hardware numai pe care Icom le poate oferi vă oferă o soluție care vă face să arătați inteligent și să lucrați inteligenț de asemenea.
Rafinamentul și îmbunătățirile aduse designului, utilitățiilor și caracteristicilor – combinate cu îmbunătățirile industriale și electrice ale hardware-ului – sporesc fiabilitatea totală a noii serii IDAS. Această fiabilitate variază de la calitatea de producție “de ajustare zero”, non-variație a fiecărui statie, la o experiență nouă și fără stres, care ascunde complexitatea reală din spatele acestei platforme multiprotocol. Calitatea produsului Icom este legendară. Arata inteligent și lucreaza inteligent cu noua serie IDAS. Utilizarea este credința.

Scalabilitatea sistemului în funcție de trafic și acoperire

În funcție de trafic și acoperire, sistemul radio IDAS poate crește de la un singur site convențional până la trunking-ul cu mai multe site-uri, pentru a se potrivi nevoilor dvs. de comunicare.

Trunking (NXDN tip C, tip D sau dPMR Mod 3)

Trunking-ul IDAS poate lega mai multe canale și poate împărți efectiv numărul limitat de canale cu un număr mare de utilizatori. Cheia de licență (ISL-UGMTR pentru NXDN Type-D sau ISL-UGMD3 pentru dPMR Mod 3) este necesară. Cheia de upgrade pentru trunchiul de tip C va fi disponibilă mai târziu.

Conectivitate pe mai multe site-uri

Conectați două sau mai multe site-uri de repetoare în rețeaua IP și extindeți acoperirea comunicațiilor. Conectivitatea pentru mai multe site-uri poate fi aplicată atât modurilor convenționale, cât și celor de trunk.

Scanare cu votare 

Atunci când este utilizata într-un sistem convențional cu mai multe locații, statia IDAS caută un site de repetor optim și selectează automat repetorul. Util pentru utilizatorii care se deplasează pe o arie largă.

 

Upgrade de licență/migrare sistem pentru economisirea inițială a costurilor

Operarea mod mix (NXDN conventional și dPMR Mode 1/2)

Statia IDAS poate recepționa semnale analogice și digitale pe un canal și poate răspunde fie în modul analogic, fie în modul digital, în funcție de modul recepționat. Puteți introduce parțial statiile IDAS, în timp ce inca utilizați statiile analogice existente într-un sistem.

Actualizarea cheii de licență

Funcțiile necesare, cum ar fi capabilitatea trunk, capacitatea canalului, criptarea AES și alte funcții, pot fi adăugate cu opțiunile cheie de licență. Statiile IDAS pot fi actualizate și personalizate pentru a răspunde nevoilor dvs. specifice.

System Configuration File

 

Eficiența managementului sistemului/statiei

Programare prin aer (OTAP)

Funcția OTAP vă permite să distribuiți un fișier de configurare radio prin rețea pentru a actualiza statia IDAS. Economisiți timp considerabil fără a fi nevoie să reporniți statia pentru reprogramare. Este necesar software-ul managerului OTAP (CS-OTPM1). Funcția OTAP pentru versiunile dPMR va fi disponibilă cu actualizarea viitoare a firmware-ului.

Fișier de configurare a sistemului (SCF) (modul dPMR 3)

Serverul de sistem dPMR Mode 3 al serverului Icom poate exporta un SCF care include parametrii de sistem obișnuiți, iar statia IDAS poate importa SCF pentru o mai bună eficiență a programării.

License key

Configurații controlor multiple

Cu o combinație de seturi de separare opționale, COMMANDMIC și cablurile de separare, sunt disponibile trei tipuri de configurații ale controlorului pentru a se potrivi aproape oricărei aplicații sau instalări care poate fi necesara. Funcția de interfon este disponibilă între controloare și/sau COMMANDMIC.

Controlor detașat 

Un cap controlor detatsat separat de unitatea RF este ușor de instalat în aproape orice vehicul.

Opționalul RMK-5 și cablu de separare sunt necesare.

Controlor cu cap dublu

Potrivit pentru vehicule cu cabină dublă. Montați capul controlorului în locurile din față și respectiv din spate.

Optional RMK-7, microfon de mână și cablurile de separare sunt necesare.

COMMANDMIC™ și controlor detașat

COMANDMIC este util pentru instalarea unei platforme de lucru pe partea din spate a vehiculului

Opțional RMK-5, COMMANDMIC, HM-218 și cablurile de separare sunt necesare.

 

Comoditate de operare

Ecran LCD color și interfață utilizator îmbunătățită

LCD color de înaltă rezoluție și o noua interfață de utilizator este adoptata. Ecranul color LCD îmbunătățește vizibilitatea atât în iluminarea naturală, cât și în cea interioară, cu setarea LCD in modul de noapte, ca alternativă pentru utilizarea în timpul nopții sau în condiții de iluminare scăzută. Funcțiile pot fi setate cu ușurință, urmând pictogramele și elementele de meniu ușor de înțeles.

Operation example, Setting Call list select
Exemplu de operare, Setare selectației listei de apeluri

Alias prin aer (OAA)

Funcția OAA trimite numele propriu alias cu un apel către receptoare și afișează automat numele apelantului pe ecranul receptoarelor. Elimină nevoia de programare a listei de apeluri pentru fiecare statie, atunci când este introdus o statie noua sau o statie existenta este transmisa unei alte persoane.

Operare fără mâini cu căști Bluetooth®

Modulul Bluetooth® încorporat asigură funcționarea de la distanță și comunicarea hands-free, asociată cu un set de căști terță parte.
Funcțiile disponibile depind de dispozitivele Bluetooth® asociate. Icom nu garantează toate funcțiile și performanța setului cu cască Bluetooth®.

Înregistrare digitală vocală

Statia IDAS poate înregistra apelurile primite și de ieșire, iar utilizatorul poate verifica comunicațiile înregistrate daca are nevoie. Când se utilizează o cartelă microSD de 32 GB, un card de memorie, sunt posibile max. 500 de ore de înregistrare.

 

Limbi multiple

Funcțiile și elementele de meniu pot fi programate într-o altă limbă decât limba engleză. Fonturile chirilice și chinezești simplificate sunt acceptate.

Anunțuri vocale

Noile statii IDAS pot notifica numărul canalului, zonei și canalului cu anunț vocal. Această funcție este convenabilă pentru efectuarea comenzilor statiei fără a fi nevoie să priviți radioul. Anunțurile vocale pot fi înlocuite cu mesaje personalizate:

 • Mesaje de până la 100 de caractere
 • Mesaj de stare
 • Scanare normală, prioritate și vot
 • Ceas intern

 

Siguranță și securitate

Criptare AES/DES cu over-the-air-rekeying (OTAR)

Pentru securitatea comunicațiilor digitale, statia IDAS furnizează standard criptare de baza DES cu 4 chei, upgradabil la DES cu 64 de chei, cu UT-134 opțional. Atunci când se utilizează cu optiunea UT-134 și licența opțională (ISL-AKAES), sunt disponibile criptarea AES cu funcția OTAR. Funcția OTAR permite actualizarea cheilor de criptare pe canalul radio. (Funcția OTAR va fi disponibilă cu actualizarea ulterioară a firmware-ului)

Oprirea de urgență

Oprirea de urgență a alimentării trimite un semnal de urgență chiar dacă statia pare să fie oprita.

Radio Kill, Stun și Revive

Dacă o statie este pierduta sau furata, funcția de ucide dezactivează statia prin aer pentru a reduce amenințarile la adresa securității. Când se recepționează comanda de paralizare, toate funcțiile vor fi blocate temporar până la primirea unei comenzi reinviere sau introducerea parolei de utilizator.

 • Funcții de monitorizare la distanță (NXDN)/Ascultare ambientală (dPMR)
 • Parola de pornire
 • Funcția de grup tactic pentru regruparea temporară a grupurilor de utilizatori

 

Calitate audio

Anularea activa de zgomote

Anularea activă a zgomotului ajută la furnizarea de audio clar, în timp ce se suprimă zgomotul de fundal. Această funcție îmbunătățește atât vocea dvs. cât și apelurile primite. Utilizatorul de statie nu trebuie să strige în microfon chiar și în medii extrem de zgomotoase.

Efectul egalizatorului audio

Egalizatorul audio vă permite să adaptați tonul audio pentru a optimiza calitatea vocii în diverse medii de utilizare.

 • Compander audio
 • Anulare beat

 

Comunicatii de date

Date transparente

Statia IDAS poate fi folosita ca un modem de date transparent care transmite diverse date de până la 3600 bps pe canalul radio. Modul digital NXDN 12,5 kHz dublează viteza datelor.

Receptor GPS încorporat

Datele privind poziția pot fi trimise cu apel de voce sau apel de stare și pot fi utilizate cu un sistem AVL (Automatic Vehicle Location) al unui terț. Funcțiile jurnalului GPS înregistrează date despre poziția utilizatorului la intervale regulate.

Port USB pentru conectarea la PC

Statia IDAS poate fi conectata la un PC printr-un port USB pentru programarea statiilor și accesarea cardului microSD instalat în modul de stocare în masă.

 • Claxon, dimmer, PTT extern programabil prin conectorul D-SUB cu 25 de pini
 • Interfață de comunicație seriala cu Bluetooth® pentru conexiunea wireless
 • Programarea statiei prin intermediul unei cartele microSD

Accesorii furnizate

 • Microfon de mână, HM-220 sau HM-221
 • Cablu de alimentare DC
 • Trusă de montare
 • Suport pentru microfon

 

Brosura portabila VHF/UHF IC-F5400DPS, IC-F6400DPS

 

General

 

IC-F5400D/DS
NXDN Version

IC-F6400D/DS
NXDN Version

IC-F5400DP/DPS
dPMR Version

IC-F6400DP/DPS
dPMR Version

Frequency range (NXDN)
(* Depending on version)
136–174MHz 380–470MHz
450–512MHz
Frequency range (dPMR) 136–174MHz 380–470MHz
Number of channels 1024 channels /128 zones 
4000 channels /128 zones (Option*1 ) 
99 channels (7 Segment display type)*2
Type of emission (NXDN)
(* Depending on version)
16K0F3E*3, 14K0F3E, 11K0F3E, 8K50F3E, 8K30F1E/D, 4K00F1E/D
Type of emission (dPMR)
(* Depending on version)
16K0F3E*3 , 14K0F3E, 8K50F3E, 4K00F1E/D
Power supply requirement 13.6 V DC nominal (USA/EXP), 
13.2 V DC nominal (EUR)
Current drain (approx.) Tx (High) 9.0 A typ. (at 50 W)
5.0 A typ. (at 25 W)
8.8 A typ. (at 45 W)
5.0 A typ. (at 25 W)
Rx (Max./Standby) 0.9 A typ. (Internal SP)/
370 mA typ.
0.8 A typ. (Internal SP)/
270 mA typ.
Antenna impedance 50Ω
Operating temperature range –30 °C to +60 °C; –22 °F to +140 °F
Dimensions (W×H×D)
(Projections not included)
174 × 55 × 150 mm; 6.9 × 2.2 × 5.9 in
Weight (approx.) 1.5 kg; 3.3 lb

* 1 Este necesară o cheie de licență opțională (ISL-CHEX).
* 2 IC-F5400DS / F6400DS / F5400DPS / F6400DPS: Datorită afișării segmentului, este posibilă afișarea unui canal pentru până la 99 de canale selectate din 1024.
* 3 Lățimea de bandă de 25 kHz nu mai este disponibilă pentru licențiații FCC Part 90 pentru versiunile în SUA.
DVN: Digital Foarte îngust (6.25 kHz), DN: Digital Narrow (12.5 kHz). DN este numai pentru versiunea NXDN.

Transmiţător

 

IC-F5400D/DS
NXDN Version

IC-F6400D/DS
NXDN Version

IC-F5400DP/DPS
dPMR Version

IC-F6400DP/DPS
dPMR Version

Output power (Hi, L2, L1)
(Depending on version)
50 W, 25 W, 5 W
25 W, 10 W, 5.8 W
45 W, 25 W, 4.5 W
25 W, 10 W, 5.8 W
Frequency stability ±1.0ppm
Spurious emissions USA 90 dB typ. 80 dB typ.
EUR 0.25 μW (≤ 1 GHz), 1.0 μW (> 1 GHz)
FM Hum and noise (W/N) 54/54 dB typ.
Audio harmonic distortion
(AF 1kHz 40% deviation)
0.5% typ.
FSK error 1% typ. (DVN/DN)

Receptor

 

IC-F5400D/DS
NXDN Version

IC-F6400D/DS
NXDN Version

IC-F5400DP/DPS
dPMR Version

IC-F6400DP/DPS
dPMR Version

Sensitivity 12dB SINAD 0.22 μV typ. 0.25 μV typ.
20 dB SINAD (W/N) –4.0/–4.0 dBμV emf typ.
1% BER (DVN/DN) –6.0/–5.0 dBμV emf typ.
Adjacent channel (W/N) 75/72 dB typ.
(DVN/DN) 65/68 dB typ.
Spurious response rejection 85 dB typ.
Intermodulation
rejection
USA 78 dB typ. 75 dB typ.
EUR 70 dB typ 70 dB typ.
DVN/DN 70/70 dB typ. 70/70 dB typ.
Audio output power Internal SP
(With 12 Ω load)
4.0 W typ. (at 5% distortion)
External SP
(With 8 Ω load)
4.0 W typ. (at 5% distortion)

 

Compararea funcțiilor

 

IC-F5400D/DS
IC-F6400D/DS 
NXDN Version

IC-F5400DP/DPS
IC-F6400DP/DPS
dPMR Version

Operating type
NXDN Single-site Conventional Yes
N/A
NXDN Multi-site Conventional Yes N/A
NXDN Type-D trunking (Single/multi) Option (ISL-UGMTR) N/A
NXDN Type-C trunking (Single/multi) Option*1 N/A
12.5 kHz digital mode Yes N/A
dPMR Mode 1/2 conventional N/A Yes
dPMR Mode 3 trunking N/A Option (ISL-UGMD3)
Analog mode Yes Yes
Analog/Digital mix mode Yes Yes
Digital functions
OTAP (Over-the-Air Programming) Option
(CS-OTPM1)
Option*1
OAA (Over-the-Air Alias)
Yes Yes
Transparent data mode
Yes Yes
Status message
Yes Yes
Short data message
Yes Yes
Radio Stun/Revive/Kill
Yes Yes
Remote monitor/Ambience listening Yes Yes
Analog functions
2-Tone/5-Tone encoder/decoder
Yes Yes
CTCSS/DTCS encoder/decoder
Yes Yes
DTMF autodial/decoder
Yes Yes
BIIS 1200 (MSK)
N/A Yes
MDC functions
Yes N/A
LTR™ trunking Yes N/A
Security
DES encryption (4 keys)
Yes Yes
DES encryption (Up to 64 keys) Option (UT-134) Option (UT-134)
AES encryption Option
(UT-134 & ISL-AKAES)
Option
(UT-134 & ISL-AKAES)
OTAR (Over-the-Air Rekeying) Option*1 Option*1
Digital voice scrambler Yes Yes
Analog voice scrambler (Inversion) Yes Yes
Scan functions
Priority scan
Yes Yes
Voting scan Yes Yes
Emergency functions
Lone worker function
Yes Yes
Power OFF emergency
Yes Yes
Voice/Audio functions
Voice announcement
Yes Yes
VOX function
Yes Yes
Voice recording/playback
Yes Yes
Active noise canceller
Yes Yes
TX/RX Audio equalizer Yes Yes
Hardwares
GPS receiver
Yes*2 Yes*2
Bluetooth®
Yes Yes
microSD memory card slot Yes Yes
USB connector
Yes Yes
Dual head controller Option
(For IC-F5400D/F6400D)
Option
(For IC-F5400DP/F6400DP)
COMMANDMIC™ Option
(For IC-F5400D/F6400D)
Option
(For IC-F5400DP/F6400DP)

 

Opinii

Nu există încă recenzii.

Fii primul care adaugi o recenzie la „Icom IC-F5400DPS, IC-F6400DPS”

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *