Icom IC-7610

17.248,00 lei

Semnalarea directă RF vă duce la nivelul următor
cu Advanced RMDR și True Dual Receive

Intra in legatura cu un consultant

Descriere

Indiferent dacă este vorba de condiții slabe de bandă sau de bătălii pentru a alege un apel într-un pachet mare, semnalele slabe au fost întotdeauna o provocare pentru DXeri și Contesterii din întreaga lume. Diferența dintre punerea QSO în jurnal sau încercarea altui timp este capacitatea receptorului. Un factor cheie este capacitățile RMDR, abilitatea de a alege un semnal slab în prezența unor semnale mai puternice, adiacente. IC-7610 introduce receptoare de eșantionare directă RF, realizând 110dB RMDR, rivalizând cu cea a transceiver-elor de top.

Sistem inovator de eșantionare directă RF

Introdus cu IC-7300, sistemul Icom’s RF Direct Sampling a facut performanta SDR la preturi accesibile. Semnalarea directă înseamnă că semnalele RF primite sunt digitalizate de convertorul analogic-digital și prelucrate imediat de FPGA (Field-Programmable Gate Array). Acest proces reduce foarte mult distorsiunea care apare în mod natural în diferitele etape ale mixerului găsite în receptoarele tradiționale superhetrodyne.

FPGA

 

Uimitor 110 dB * RMDR

Sistemul RF de eșantionare directă în IC-7610 este capabil de 110 dB RMDR. Această performanță vă oferă posibilitatea de a trage semnale slabe din zgomotul semnalelor adiacente puternice. Există o diferență pe care o puteți auzi când semnalul dorit iese din pileu!

RMDR characteristics

* Valoare reprezentativă la separarea frecvenței de 2 kHz (Frecvența recepționată: 14,2 MHz, Mod: CW, IF BW: 500 Hz)

 

VCXO personalizat este folosit pentru Ceasul Master

Reducerea zgomotului de fază într-un receptor este întotdeauna o provocare, deoarece este o caracteristică naturală a unui receptor. Ceasul master al dispozitivului IC-7610 utilizează un zgomot cu fază redusă VCXO (oscilator de tensiune controlat cu cristale), combinat cu ani de experiență tehnică de la Icom pentru a proiecta o sursă de alimentare comună pentru VCXO și FPGA, generând un zgomot de fază ultra-scăzut. De asemenea, un semnal de referință de 10 MHz poate fi introdus la IC-7610 pentru o mai mare precizie.

VCXO

 

Receiver dual independent

Fie că ascultați ambele părți ale unei stații rare DX care rulează divizat, fie căutați un multiplicator pe o altă bandă sau mod, receptoarele duale din IC-7610 vă acoperă. Două preselectori separați DIGI-SEL, două rețele separate de filtru Band Pass, introduc două convertoare A / D separate în FPGA.

Dual receiver BPF units

 

DIGI-SEL pentru principalele și subbanda

Preselectorii DIGI-SEL sunt filtre RF cu caracteristici de bandă îngustă și înguste, care împiedică depășirea convertorului analog-digital de la semnalele de bandă largă la ieșirea semnalelor RF. În plus, componentele IMD din clasa a treia și cea superioară sunt reduse. Acest lucru este ideal când semnalele puternice sunt recepționate într-un depozit de concurs sau de la posturile de difuzare pe frecvențe sau benzi adiacente.

BPF and preselector passband characteristics receiving on 7.22 MHzBPF units

Caracteristicile BPF și preselector passband              Caracteristici de bandă între antena
recepție la 7,22 MHz                                                        și preselector (la ieșirea preselectorului)

 

Sunet de înaltă calitate a difuzoarelor

Pentru a finaliza receptorul, este un dulap intern pentru boxe. Dulapul este reglat pentru a reproduce un sunet clar și natural, care este izolat de șasiul radio pentru a preveni vibrațiile și rezonanța panoului.

Speaker unit

 

Digital-Up-Conversion (DUC) pentru Clean TX

Pornind de la tradiția de amestecare a unui semnal purtător cu un oscilator local, se folosește o metodă Digital-Up-Conversion (DUC) pentru a genera semnalul necesar de la convertorul digital la analogic. Diagrama din dreapta arată diferența făcută de acest nou design.

Transmit phase noise characteristics

Transmite caracteristicile de zgomot de fază

Built-in tuner automat de antenă

Tunerul antenei automate încorporat își memorează setările pe baza frecvenței de transmisie, astfel încât să poată reda setarea de reglare când comutați benzile de operare. Funcția de tuner de urgență * vă permite să acționați pentru perioade scurte de timp cu o antenă cu un SWR înalt.

* Puterea de ieșire nu este garantată și puterea poate fi redusă.

Antenna tuner unit

Unitate tuner antenă

 

Afișaj color de 7 inch cu funcție de ecran tactil

Ecranul color mare de 7 inch prezintă diferite informații de operare și setare dintr-o privire la o rezoluție ridicată (800 × 480 pixeli.) Afișajul arată în mod clar diferite caracteristici, de exemplu, domeniul spectrului dual aliniat vertical sau orizontal, Modurile de mesaje decodate PSK31 / 63.

LCD comparison

Comparație LCD

Receptoare Dual, Scopuri Dual Spectrum

IC-7610 oferă recepție duală, pe benzi diferite, precum și domeniul de frecvențe de mare viteză și de înaltă rezoluție. Indiferent dacă vizionați o deschidere a unei trupe, dacă lucrați o divizată de frecvență DX rară sau căutați un multiplicator, capacitatea de a viziona fiecare receptor separat permite operatorului să se concentreze asupra tragerii unui semnal slab. Domeniile de performanță oferă performanțe de vârf la nivel de rezoluție, viteză de mișcare și o gamă dinamică de 100 dB. Pentru a naviga mai ușor în jurul benzii, conectați mouse-ul PC-ului la portul USB pentru punct și faceți clic pe reglarea receptoarelor.

* Number of pixels shown at the 60 dB level, when receiving a signal.

* Numărul de pixeli afișați la nivelul de 60 dB,
când primește un semnal.

 

Domeniul audio flexibilitate

Ecranul Audio Scope prezintă atât un domeniu FFT cu cascadă, cât și un osciloscop pentru transmiterea și recepția audio. Acest lucru facilitează monitorizarea caracteristicilor AF, cum ar fi nivelul compresorului microfonului, lățimea filtrului, filtrul notch și în CW, puteți monitoriza formatele de undă CW recepționate.

Audio scope example

Ecran tactil și multi-buton pentru funcționare netedă

Combinația dintre ecranul tactil și butonul de selecție multiplă oferă o funcționare rapidă și fără probleme. Când apăsați butonul multi-dial, elementele de meniu sunt afișate în partea dreaptă a afișajului. Puteți selecta un element atingând ecranul și puteți regla nivelurile prin rotirea butonului multi-dial.

Touch Screen

Remote Encoder pentru al doilea buton VFO

Codecul opțional de la distanță RC-28 vă permite să adăugați un cadran extern Sub pentru a controla sub-banda. Banda principală și sub-banda pot fi comutate cu butoanele F1 și F2 și pot fi controlate cu RC-28. LED-ul de deasupra butoanelor F1 și F2 se aprinde pentru a afișa banda activă.

RC-28

 

Conector DVI-D pentru o conexiune de afișare externă

IC-7610 are un conector DVI-D pentru un afișaj extern. Frecvența de operare, setarea informațiilor și spectrul de frecvențe pot fi observate pe un afișaj extern mare.

Slot pentru carduri SD și port USB pentru salvarea datelor

Când este utilizat cu un card SD sau o unitate flash USB, pot fi salvate și încărcate diverse conținuturi, inclusiv actualizări de firmware, canale de memorie, imagini de pe ecran și alte setări personale. Audio TX / RX, memorii voce, memorii RTTY / CW și jurnal de decodare RTTY pot fi salvate și utilizate pe cardul SD.

I / Q ieșire semnal

IC-7610 poate emite semnale I / Q pe un PC conectat. Folosind semnalele I / Q de pe HDSDR (freeware), puteți asculta semnalele recepționate sau puteți observa spectrul de frecvențe pe PC. Utilizat în combinație cu CW Skimmer (Shareware) sau N1MM Logger + (Freeware), puteți decoda virtual toate semnalele Morse din banda de operare. Această funcție este foarte utilă pentru contestarea și vânătoarea DX, cum ar fi monitorizarea activității în bandă și apelul efectiv în operațiuni split.

I/Q Signal Output

* Această funcție necesită versiunea firmware 1.20 sau o versiune ulterioară. Descărcați pachetul IC-7610 USB I / Q pentru HDSDR.

* Pentru mai multe detalii, consultați manualul de instrucțiuni IC-7610.

 

Telecomandă simplificată pentru RS-BA1

Fie că vă aflați dintr-o parte îndepărtată a QTH de la domiciliu sau într-o locație îndepărtată din întreaga lume, software-ul RS-BA1 vă permite să utilizați dispozitivul IC-7610. Nu numai că puteți să controlați setările radio și să aveți atât căi audio RX / TX, încât să puteți afișa un câmp de spectru unic cu cascada. Prin adăugarea unui conector Ethernet, nu este necesar un computer de bază.

Alte caracteristici remarcabile

Antena RX

 • Conectori BNC de tip RX IN / OUT pentru o antenă de recepție sau o conexiune externă BPF / preamplificator

Mod CW

 • FPGA-controlat CW modelare forma de undă
 • Tastatură electronică multifuncțională
 • CW control de la 300 Hz la 900 Hz
 • Funcția de repetare automată
 • Numarul contorului numarului de serie
 • Normal sau scurt stil de numere Morse
 • Sistem dublu cu cheie
 • Întreruperi complete și semi-pauză
 • Auto tuning CW
 • Filtru APF (Filtru de vârf audio) reglabil, filtru, lățime și nivel AF

Receptor

 • Receptor de la 30 kHz la 60 MHz
  (Unele frecvențe nu sunt garantate.)
 • Două tipuri de preamplificatoare
  Preamplificator 1: Îmbunătățește caracteristicile de intermodulare
  Preamplificator 2: Preamplificator de câștig mare
 • 3 dB – 45 dB atenuator variabil
 • Funcția IP + îmbunătățește performanța punctului de intersecție de ordinul 3
 • 101 canale de memorie
 • Codificator RTTY și decodor
 • Twin filtru de vârf audio pentru modul RTTY
 • Constanta de timp AGC reglabilă de la 0,1 la 6 secunde
 • PBT twin digital elimină interferențele de la semnalele adiacente
 • Funcția de urmărire principală / sub-bandă pentru recepția diversității

Transmiţător

 • Funcția de monitorizare TX
 • Tot controlul puterii modului
 • Funcția VOX (transmisie vocală)
 • Conector transvertor de tip BNC
 • Microfon egalizator și lățime de bandă de transmisie reglabilă
 • 50 tonuri CTCSS

Operare

 • Memo pad-ul stochează până la 10 frecvențe și moduri de operare
 • Funcția de divizare rapidă
 • Funcția Quick Dualwatch
 • Câștigul RF și controlul squelch cu buton
 • RIT și ΔTX variază până la 9.999 kHz
 • Funcție UTC / ceas local și temporizator
 • 1 tun pitch și afișare
 • Funcția de blocare a comenzii
 • Frână de reglare principală reglabilă
 • Mufă pentru difuzoare externe pentru receptoare principale și sub
 • Funcția de economisire a ecranului
 • Contor multifuncțional
  (S-metru, putere, ALC, COMP, SWR, ID, VD și TEMP)
 • Funcția de ajustare automată a pasului

Vizualizare panou spate

Rear Panel View

Accesorii furnizate (pot diferi în funcție de versiune)

 • Microfon de mână, HM-219
 • Cablu de alimentare DC
 • Siguranțele
 • Mufe

 

Brosura statie Icom IC-7610

 

 

Opinii

Nu există încă recenzii.

Fii primul care adaugi o recenzie la „Icom IC-7610”

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *