Icom IC-7700

35.174,00 lei

Amatorilor care împărtășesc o apreciere a designului și a valorii.

Intra in legatura cu un consultant

Descriere

Interval dinamic de 110 dB și +40 dBm Punctul de interceptare de ordinul 3 (IP3)

Performanța IP3 a unui radio poate fi îmbunătățită prin sacrificarea sensibilității, dar Icom consideră că aceasta este o alegere slabă. Pentru a obține performanțe REAL de înaltă performanță, Icom a revizuit toate circuitele de receptoare analogice. IC-7700 folosește comutarea mecanică a releului BPF, un preselector reglat digital și trei filtre Hi-spec I, primul filtru (filtru de acoperiș) într-un design curat și simplu de superheterodină de conversie dublă. Prin echilibrarea funcțiilor analogice și DSP, IC-7700 oferă o sensibilitate superioară simultan cu o gamă dinamică superioară de 110 dB și +40 dBm IP3 (chiar și în modul USB cu lățimea de bandă a filtrului de 2,4 kHz).

 +110 dBm Punctul de interceptare a ordinului 2 (IP2)

Un punct IP2 mai mare de +110 dBm * înseamnă că distorsiunea de ordinul 2 de la posturile de emisie puternică va fi complet eliminată. Cercetarea nesfârșită a ingineriei de circuite analogice de top face posibilă atingerea acestui nivel de performanță.

* Măsurătorile au fost făcute folosind echipamente personalizate, datorită limitelor generatoarelor de semnal normale (SG) și a duplexelor la +85 dBm. Cifra IP2 este o valoare tipică.

Sistem de supraheterodină cu conversie dublă

În timp ce mai multe etape IF pot deveni o sursă de produse de distorsionare și răspunsuri neplăcute, IC-7700 utilizează mixerele de respingere a imaginii originale ale lui Icom într-o simplă superheterodină de conversie dublă. Acest lucru reduce distorsiunea și produce un semnal audio mult mai curat în comparație cu receptorii de superheterodină triplă sau patruplu.

Specificatii inalte IMD in banda

IMD în bandă (intermodularea distorsionării) creează semnale nedorite neplăcute ca urmare a procesării neliniare a mai multor semnale. Toate ordinele (a 2-a, a 3-a sau chiar mai mare) de performanță IMD sunt superioare în IC-7700. Îmbunătățirea va fi deosebit de evidentă în modul CW. Veți observa diferența pe măsură ce copiați semnale slabe, fără distorsiuni sau zgomot intern.

Caracteristici IMD în bandă

Filtru de trecere de bandă

În timp ce unii vă pot conduce să credeți că bobinele și condensatoarele sunt toate create egale, la Icom știm excelența în design. În loc să folosească diode de comutare care pot introduce distorsiuni, designul IC-7700 utilizează relee mecanice de înaltă calitate, împreună cu condensatoare mari și bobine toroidale; rezistent la saturația magnetică, oferind o liniaritate superioară și reducând considerabil distorsiunea.

DIGI-SEL (preselector digital)

DIGI-SEL (preselector digital) este un filtru cu bandă de trecere foarte îngust, reglabil de utilizator, proiectat pentru a urmări automat frecvența de funcționare, atenuând interferențele din semnalele din afara benzii. În timp ce banda de trecere a preselectorului rămâne centrată pe frecvența de funcționare, reglajele pe acoperiș sunt posibile prin intermediul panourilor frontale. DIGI-SEL este deosebit de util pentru funcționarea cu mai multe emițătoare și în apropierea stațiilor de difuzare puternică, prin reducerea componentelor IMD 2, 3 și chiar mai mari de la alte stații.

               

Pre-Amplificatoare

IC-7700 are un total de 4 preamplificatoare, două pentru benzile HF și două pentru banda de 50MHz. Scopul preamplificatoarelor este de a îmbunătăți sensibilitatea receptorului pentru urmărirea unui câștig mai mare și o cifră de zgomot mai bună. IC-7700 utilizează un design de feedback zgomotos cu amplificatoare pushpull. Folosind transformatoarele de feedback, preamplificatoarele oferă un IP3 ridicat, păstrând un nivel scăzut de zgomot.

1 mixer

Prima etapă a mixerului este condusă cu un semnal de la oscilatorul local cu acțiune mare, cu un C / N excelent. Pe mixer se aplică un p-p de 16V cu un nivel înalt de LO pentru a îmbunătăți caracteristicile de intermodulare, evitând în același timp o oscilație sau un zgomot parazitar.

Trei filtre Hi-Spec 1st IF (Filtru pentru acoperiș) * 1

IC-7700 folosește trei filtre Hi-Spec 1st IF (filtre pentru acoperiș) de 15kHz, 6kHz și 3kHz înainte de primul amplificator IF. Icom a comandat dispozitive speciale cu specificații înalte pentru a îmbunătăți IMD și a obține caracteristici de impedanță mai bune. Drept urmare, filtrul de 1kHz 1 IF oferă aproximativ 134 dB * 2 de blocare a intervalului dinamic și vă permite să scoateți un semnal slab în prezența semnalelor adiacente puternice.

* 1 Icom numește filtrele de acoperiș „Filtre Hi-spec I IF, deoarece performanțele lor sunt mult mai bune decât filtrele IF obișnuite.

* 2 La recepția de 14,1 MHz, cu separarea semnalului de interferență de 5 kHz.

Mixer de respingere a imaginii din etapa a 2-a

Mixerul de respingere a imaginii din a doua etapă procesează semnalele de respingere a răspunsurilor imaginii înfiorătoare. În combinație cu filtrele Hi-spec 1st IF (filtre de acoperiș), se realizează o respingere a imaginii mai mare de 100dB. Linearitatea mixerului de respingere a imaginii analogice face posibilă utilizarea unui design de receptor simplificat. Acest lucru îmbunătățește performanța de distorsiune a receptorului.

50MHz Preamplificator de bandă și mixer

IC-7700 a fost proiectat având în minte aficionado de 6 m. În loc să partajeze circuitele utilizate pentru HF, un preamplificator și mixer separat a fost proiectat special pentru 6m. Acest lucru îmbunătățește considerabil sensibilitatea receptorului prin reducerea caracteristicilor de intermodulare, permițând funcționarea slabă a semnalului fără distorsiuni sau interferențe de la semnale puternice din bandă.

Două unități cu 32 de biți cu punct flotant

Două unități DSP independente sunt încorporate: una pentru emițător și receptor; și unul pentru sfera spectrului. IC-7700 se extinde pe performanța fenomenală a DSP pe 32 de biți pe care Icom a introdus-o în lumea amatorilor.

Două bucle AGC

IC-7700 are două bucle AGC. Tensiunile AGC detectate în fața și în spatele filtrului digital IF în unitatea DSP. Prima buclă AGC previne saturarea primului amplificator IF de semnale puternice în afara filtrului cu bandă de trecere și îmbunătățește domeniul dinamic în prezența semnalelor adiacente puternice. Cealaltă buclă AGC detectează tensiunea AGC la ieșirea digitală a filtrului IF care a trecut doar semnalul intenționat și extrage întregul potențial din filtrul IF digital. IC-7700 găzduiește atât operatorul „în zbor”, cât și cel mai avid „modificator”, oferind controluri reglabile AGC și controle manuale ale nivelului AGC. Constanțele de timp AGC pot fi setate în cele 3 presetări (lente, medii și rapide), reglabile de la 0,1-6 sec. (0,3-8 sec. În AM) întârziere. Apoi adăugarea controlului AGC VR permite utilizatorului să „regleze” sau să regleze timpul de reacție AGC.

Unitate OCXO de înaltă stabilitate

Controlul de frecvență al IC-7700 este menținut prin oscilatorul de cristal controlat cu stabilitate ridicată. OCXO atinge stabilitatea frecvenței de ± 0,05 ppm pe intervalul de temperatură specificat, ceea ce înseamnă că frecvența va devia doar 5Hz din fiecare 100 MHz! Această specificație este echivalentă cu cea a echipamentelor de măsurare specializate, cum ar fi generatoare de semnal sau analizoare de spectru. De asemenea, un semnal de referință de 10 MHz poate fi introdus în IC-7700 sau iesit pentru a fi utilizat de echipamente externe.

Componentele bine selectate oferă performanță premium

Relee mecanice
Releele mecanice care folosesc contacte aurii au o rezistență excelentă la deteriorare și o conductivitate superioară.

Hi-spec 1 filtru IF
IC-7700 folosește filtre personalizate Hi-spec 1st IF (filtre pentru acoperiș), selectate în special pentru caracteristicile IMD excelente.

Serpentine mari
Pentru a reduce denaturarea secundară, se utilizează bobine mari și condensatoare în circuitele de comutare a filtrului de mare amplitudine. Utilizarea semiconductorilor neliniari este minimizată.

DSP
Transmițătorul și receptorul utilizează un DSP cu punct flotant pe 32 de biți, oferind performanțe ridicate ale procesării de 1800 TFLOPS. De asemenea, domeniul spectrului DSP arhivează 1200 GFLOPS de performanță maximă.

Amplificator de energie electrică
Amplificatorul de putere STAC2942 este utilizat într-un design push-pull oferind fiabilitate în comunicațiile ultra profesionale. Acest dispozitiv generează o putere de ieșire stabilă de 200W de la HF la 54MHz.

LCD TFT de 7 inch Culoare largă

În timp ce echipa de inginerie RF a companiei Icom a revizuit proiectele receptorului pentru modul în care IC-7700 aude un semnal, a fost acordată o atenție deosebită și modului în care operatorul vede un semnal. Detalii precum timpul de răspuns, culoarea, rezoluția și vizibilitatea au fost extrem de importante. Astfel, o matrice activă de 7 inch (800 × 480 pixeli) afișaj color TFT a fost selectată ca afișaj IC-7700. Ecranul oferă performanțe superioare în timp de răspuns, culoare, rezoluție, vizibilitate și multe altele. Ecranul mare afișează frecvențe de operare, diverse setări și condiții de operare, precum și domeniul de aplicare al spectrului, contorul S și mesajele decodate RTTY / PSK31. Contorul S prezintă un ac de balansare asemănător analogului, neted și precis. În plus față de contorul analog cu stil similar, IC-7700 are un contor grafic multifuncțional digital și contor de margine – a ales stilul preferat! Mai mult, IC-7700 are un conector VGA pentru un monitor extern și un conector S-metru pentru un contor S analogic extern.

Porturi USB pe panoul frontal

Două porturi USB de pe panoul frontal vă permit să conectați cu ușurință o tastatură de tip USB sau un stick de memorie USB pentru a salva setările transceiverului, pentru a actualiza firmware-ul sau pentru a transfera setările la alte IC-7700. A face scoruri mari înseamnă a vă menține echipa proaspătă în acele concursuri DX lungi sau concursuri Multi-Operatori. Schimbarea operatorilor implică, de obicei, modificări radio care pierd timpul, deoarece fiecare operator are propriile setări preferate pentru a se potrivi cel mai bine cu stilul lor de operare. Toate acestea se schimbă cu unitățile USB! Înainte de un concurs, operatorii pot înregistra setările IC-7700 preferate, cum ar fi filtrul, amintirile Digital Voice Recorder (DVR), setările antenei, etc. Când este rândul lor să funcționeze, pur și simplu introduceți unitatea USB în IC-7700. Într-o clipă, IC-7700 este acum „platforma” lor, iar timpul este aproape zero!

RTTY / PSK31 Funcționare fără conexiune la PC

IC-7700 are un modulator RTD și modulator / demodulator PSK31 încorporat. Prin simpla conectare a unei cheie USB, puteți începe imediat să vă bucurați de aceste moduri. În plus, puteți pre-programa transmite mesaje în memoria internă de mesaje sau un stick de memorie USB și le puteți transmite chiar și fără a tasta un mesaj de la o tastatură USB. De asemenea, mesajele primite pot fi stocate pe un stick de memorie USB și transferate pe computer.

4 conectori antena

IC-7700 are 4 conectori de antenă (ANT1 la ANT4) cu un selector automat de antenă. După ce programați benzile de operare în fiecare memorie de antenă, IC-7700 va selecta automat antena pe măsură ce schimbați banda de operare. Tipul de utilizare pentru fiecare antenă poate fi setat pentru utilizare Tx / Rx, numai Rx * utilizare și off line. Butonul de comutare a antenei vă permite să schimbați antena de funcționare temporar.

* Setarea Rx este disponibilă numai pentru ANT4.

Spectrul de timp real

Cu o unitate DSP dedicată, domeniul de spectru IC-7700 atinge 80dB de rază dinamică la nivelul de intrare a semnalului. De asemenea, îmbunătățește timpul de răspuns al răspunsului și rezoluția semnalului, astfel încât este posibil să acordați cu exactitate semnalul dorit, așa cum îl vedeți pe ecranul spectrului de aplicare. Domeniul de aplicare a spectrului poate fi setat independent de frecvența de recepție. Puteți monitoriza condițiile de bandă între marginile de măturare selectate (modul Fix), precum și măturați o lățime de bandă selectată centrată pe frecvența de recepție (modul central). În plus, domeniul de aplicare are funcții utile, inclusiv atenuatorul domeniului de aplicare (10dB / 20dB / 30dB), 2 tipuri de marker (Transmitere, Receptor) și funcție Max Hold. Funcția de aplicare mini este convenabilă pentru monitorizarea continuă chiar și în timpul reglării modului setat.

Digital Twin PBT

PBT digital twin elimină interferența și zgomotul din semnalele de peste și sub frecvența dvs. prin schimbarea lățimii de bandă a filtrului IF. Funcția de deplasare IF vă permite să mutați sau să mutați banda de intrare IF în oricare parte pentru a primi mai precis semnalul. Lățimea benzii de acces, direcția schimbării și pașii (50Hz) sunt afișate grafic pe ecranul LCD. Puteți reproduce semnalul după cum doriți să îl auziți.

Filtru digital IF

Filtrul digital bazat pe DSP al IC-7700 respinge semnalele din banda de trecere și păstrează semnalul dorit fără distorsiuni sau degradări ale calității. În funcție de situația de funcționare, de exemplu, manipularea unui acumulator sau primirea unui semnal foarte slab, puteți modifica în mod flexibil formele ascuțite și moi ale filtrului sau puteți reduce sau muta lățimea filtrului, chiar în timp ce primiți un semnal.

Filtru manual pentru creșteri și Filtru automat pentru crestături

Filtrul manual de mușchi controlat de DSP are caracteristici extrem de ascuțite și oferă mai mult de 70 dB de atenuare. Lățimea filtrului de mușchi este selectabilă din 3 tipuri, permițându-vă să selectați lățimea filtrului corespunzătoare pentru modul de operare și banda. Elimina sunetele persistente fără a afecta funcția buclei AGC. În plus, filtrul automat de crestătură urmărește și elimină două sau mai multe semnale interferențe, cum ar fi semnalele de bătăi și purtătoarele sau tonurile din semnale digitale.

Blanker de zgomot variabil

Folia de zgomot asigură reducerea semnificativă a zgomotului de tip puls. Indicatorul de zgomot vă permite să schimbați nivelul pragului, precum și parametrul de durată și nivelul de atenuare.

Înregistrare vocală digitală

Recorderul digital de voce (DVR) este o funcție convenabilă pentru concursuri, DX-peditions, funcționare portabilă și chiar funcționare regulată. Înregistrați semnalul, CQ-ul sau alte informații despre stații într-o memorie. Butoanele independente ușor de accesat „Record (REC)” și „Play” se află pe panoul frontal.

RX Audio Setări HPF / LPF

IC-7700 are o setare RX HPF / LPF separată pentru fiecare mod. Filtrul high-pass și low-pass filter sunt reglabile pentru fiecare mod.

Alte caracteristici

[Linie de antenă]
Conectori RX IN / OUT de tip BNC pentru antena receptorului sau atenuator extern

[Receptor]
Receptorul general de acoperire acoperă de la 30kHz la 60MHz (* Unele benzi de frecvență nu sunt garantate, în funcție de versiune)
Atenuator în 4 trepte (6/12 / 18dB și OFF)
Filtru audio de vârf dublu pentru funcționare RTTY

[Transmiţător]
Compresor de vorbire RF cu distorsiune redusă
Monitorizare Tx
50 codificator și decodificator ton CTCSS
Toate modul de control al puterii
Capabilitatea VOX (transmisie vocală)

[CW]
Tastatură electronică multifuncțională, cu viteză de comutare reglabilă, raport punct-liniuță și polaritatea paletei și funcție cheie bug
Formarea de formă de undă cu cheie controlată DSP controlată prin DSP
Funcție de blocare a frecvenței pentru funcționare divizată
Punctul de transport CW normal (implicit) poate fi selectat de pe USB și LSB
Funcția APF (filtru de vârf audio) cu formă de filtru moale / ascuțită
Sistem dublu cu cheie
Funcție completă de întrerupere
Control CW pitch de la 300 la 900Hz
Funcție de reglare automată CW / AM

[Operațiune]
Setare funcție mod pentru setare flexibilă și rapidă
Padul de memorie stochează până la 10 (sau 5) frecvențe de operare
Funcția de împărțire rapidă permite funcționarea cu o singură acțiune
Reglaj sincron SSB / CW / li>
Controlul unui singur buton de la volumul squelch la câștig RF
RIT și variableTx variabilă până la ± 9.999kHz
Funcție rapidă RIT / clearTX rapidă
Funcția UTC / Local Clock and timer
Reglarea pasului de 1Hz și indicația de 1Hz
101 canale de memorie cu comentariu de 10 caractere
Sintetizatorul vocal încorporat anunță frecvența de funcționare, modul și puterea semnalului de recepție
Scanare programată, scanare memorie, selectare scanare memorie, scanare VSC și scanare ⊿F
Funcția de reglare automată
Semnal sonor de margine
Control tensiune cadran principal și blocare cadran
Capacitate de interfață CI-V și conector RS-232C pentru conexiune la PC
Conector transverter de tip BNC
Registru de stivuire cu bandă triplă
Funcția de medie a undei FFT
Funcția de salvare a ecranului

Panou din spate

1. Conectori antene
2. Terminal la sol
3. Comutator întreruptor
4. Conector afișaj extern
(D-SUB cu 15 pini, VGA)
5. Conector Ethernet
6. Jack-telecomandă CI-V
7. Conector RS-232C
8. Comutatorul principal
9. Receptacle pentru cablul de alimentare
10. Primiți conectorul antenei
11. Jack transverter
12. Jack de ieșire DC extern
13. Jack de ieșire de metru S
14. Jack pentru tastatură cu memorie externă
15. Jack de difuzor extern
16. Socluri ACC A / B
17. Jack de control Tx / Rx (releu)
18. Jack de intrare ALC
19. Pot de nivel ALC
20. Jack-cheie
21. Jacuzzi de intrare / ieșire D / S DIF
22. Jack de intrare / ieșire a frecvenței de referință

Telecomandă simplificată pentru RS-BA1 *

Operație de telecomandă IP cu RS-BA1 opțional, IC-7700 are o funcție de bază RS-BA1 încorporată și poate fi făcută o stație de control la distanță cu configurație simplificată. (PC-ul stației de bază nu este obligatoriu.) IC-7700 oferă un timp de răspuns constant, deoarece cadranul principal ajută lin. În plus, IC-7700 se poate trezi din modul standby prin intermediul software-ului RS-BA1.

Înregistrare vocală digitală îmbunătățită

Pe lângă un total de 200 de secunde de memorii vocale (până la 30 de secunde pentru fiecare canal), funcția de înregistrare QSO înregistrează atât apelurile de intrare cât și cele de ieșire într-o unitate flash USB. Este posibilă până la 18 ore de înregistrare continuă cu un spațiu pe disc de 2 GB. Frecvența de funcționare, modul, contorul S și puterea de ieșire sunt de asemenea scrise automat în memorie.

Alte funcții noi sau îmbunătățite

  • Contur de formă de undă în domeniul spectrului (ON / OFF)
  • Funcția Voice TX transmite sunetul înregistrat în mod repetat
  • Măriți nivelul volumului APF până la 6dB (Reglabil cu 1dB pas)
  • Funcția de întârziere TX stabilește sincronizarea transmisiei pentru a controla un amplificator liniar extern conectat (OFF / 10ms / 15ms / 20ms / 25ms / 30ms, fiecare pentru bandă HF și 50MHz)
  • S-au adăugat comenzi RIT și ⊿TX pentru telecomanda CI-V
  • Extinderea benzii de 7MHz (7.000-7.200MHz) pentru versiunea EUR

 

Brosura fixa radioamatori IC-7700

 

 

General

Frequency coverage*1 :
U.S.A. Version
Rx
0.030– 60.000MHz*2Tx
1.800– 1.999MHz
3.500– 3.999MHz
5.255– 5.405MHz*2 
7.000– 7.300MHz
10.100–10.150MHz
14.000– 14.350MHz
18.068–18.168MHz
21.000– 21.450MHz
24.890–24.990MHz
28.000– 29.700MHz
50.000–54.000MHz
Frequency coverage*1 :
Europe, UK Version
Rx
0.030– 60.000MHz*2Tx
1.810– 1.999MHz
3.500– 3.800MHz
7.000– 7.200MHz 
10.100– 10.150MHz
14.000–14.350MHz
18.068– 18.168MHz
21.000–21.450MHz
24.890– 24.990MHz
28.000–29.700MHz
50.000– 52.000MHz
Mode USB, LSB, CW, RTTY, PSK31, AM, FM
Number of channels 101 (99 regular, 2 scan edges)
Antenna impedance 50Ω unbalanced (Tuner off)
Antenna connector SO-239×4 and BNC×1
Power supply requirement 85–265V AC
Temperature range 0°C to +50°C; +32°F to +122°F
Frequency stability Less than ±0.05ppm
(0°C to +50°C, after warm up)
Frequency resolution 1Hz (minimum)
Power consumption Tx Max. power 800VA
Rx Stand-by 200VA (typ.)
Max. audio 210VA (typ.)
Dimensions (W×H×D)
(projections not included)
425×149×437 mm;
16.73× 5.87×17.2 in
Weight (approx.) 22.5kg; 49.6lb

*1 Frequency ranges vary depending on version.
*2 Some frequency ranges are not guaranteed.

Transmitter

Output power
(continuously adjustable)
SSB, CW, RTTY, PSK31, FM :
5–200WAM :
5–50W
Modulation system SSB : 
DPSN modulationAM : 
Digital low power modulationFM : 
Digital phase modulation
Spurious emission Harmonics : 
More than 60dB (HF bands)
More than 70dB (50MHz band)Unwanted emissions (Except harmonics) : 
More than 50dB (HF bands)
More than 66dB (50MHz band)
Carrier suppression More than 63dB
Unwanted sideband suppression More than 80dB
⊿TX variable range ±9.999kHz
Microphone impedance 600Ω (8-pin connector)

 

Receiver

Receive system Double conversion
super-heterodyne system
Intermediate frequencies 1st : 64.455MHz
2nd : 36kHz
Sensitivity (typical) SSB, CW, RTTY (BW: 2.4kHz at 10dB S/N)
0.1–1.799MHz 0.5μV (Pre-amp 1 ON)
1.8–29.999MHz 0.16μV (Pre-amp 1 ON)
50.0–54.0MHz 0.13μV (Pre-amp 2 ON)AM (BW: 6kHz at 10dB S/N)
0.1–1.799MHz 6.3μV (Pre-amp 1 ON)
1.8–29.999MHz 2μV (Pre-amp 1 ON)
50.0–54.0MHz 1μV (Pre-amp 2 ON)FM (BW: 15kHz at 12dB SINAD)
28–29.990MHz 0.5μV (Pre-amp 1 ON)
50.0–54.0MHz 0.32μV (Pre-amp 2 ON)
Squelch sensitivity 
(Pre-amp: OFF)
SSB, CW, RTTY, PSK31
Less than 5.6μVFM
Less than 1μV
Selectivity (representative value) SSB (BW: 2.4kHz) 
More than 2.4kHz/–3dB
Less than 3.6kHz/–60dBCW (BW: 500Hz)
More than 500Hz/–3dB
Less than 700Hz/–60dBRTTY, PSK31 (BW: 350kHz)
More than 360Hz/–6dB
Less than 650Hz/–60dBAM (BW: 6kHz)
More than 6.0kHz/–3dB
Less than 15.0kHz/–60dBFM (BW: 15kHz)
More than 12.0kHz/–6dB
Less than 20.0kHz/–60dB
Spurious and image rejection ratio More than 70dB
Audio output power More than 2.6W at 10% distortion with an 8Ω load
RIT variable range ±9.999kHz
PHONES connector 3-conductor 6.35 (d) mm (1⁄4″)
EXT SP connector 2-conductor 3.5 (d) mm (1⁄8″) /8Ω

 

Opinii

Nu există încă recenzii.

Fii primul care adaugi o recenzie la „Icom IC-7700”

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scrie-ne pe WhatsApp
1
Buna ziua!
Nu ne ocupam de colete. Daca doriti sisteme sau echipamente pentru telecomunicatii, va rugam comunicati-ne cu ce va putem fi de folos?