Accesul multiplu cu divizarea frecvențelor (FDMA) împarte frecvența canalului în două sub-canale mai mici, care pot efectua apeluri separate unul lângă altul. Prin comparație, TDMA (Time-Division Multiple Access) păstrează lățimea totală a canalului, dar o împarte în sloturi de timp alternante care pot purta fiecare un apel individual. Motorola susține că sistemele bazate pe TDMA cu 12 sloturi de 12,5 kHz, care asigură o echivalență de 6,25 kHz, sunt alegerea cea mai bună pentru majoritatea utilizatorilor de statii organizații/întreprinderi mari.

Standardele wireless bazate pe tehnologia TDMA sunt deja utilizate pe scară largă în întreaga lume, iar cerințele viitoare pentru o eficiență spectrală și mai mare se așteaptă să se bazeze pe TDMA.

Tehnologia TDMA pentru utilizatorii de statii de bandă îngustă de 12,5 KHz (6.25 echivalent-6.25e) oferă avantaje ale flexibilității caracteristicilor, costurilor mai mici ale echipamentelor, duratei mai lungi a bateriei, a disponibilității în viitor și a capacității dovedite de a spori eficiența spectrală fără riscul unor congesti sau interferențe crescute.

Scrie-ne pe WhatsApp
1
Buna ziua!
Nu ne ocupam de colete. Daca doriti sisteme sau echipamente pentru telecomunicatii, va rugam comunicati-ne cu ce va putem fi de folos?