Ce este PTT (Push to Talk – Apasa ca sa vorbesti)?

Toate statiile au un buton Push-To-Talk. Acesta este butonul, aflat de obicei pe partea laterală a statiei, care este ținut apasat pentru a baga statia in emisie și apoi este eliberat când utilizatorul a terminat de vorbit și dorește să asculte mesaje de la alte statii.


Care este diferența dintre o statie mobila și o statie portabila?

Statiile portabile sunt utilizate în general pentru funcționarea portabilă și sunt ținute de catre persoane la centură sau într-un buzunar … ele sunt în mod obișnuit cunoscute ca “walkie-talkies”. Statia mobila este instalata în mod normal în mașini, camionete sau camioane și este folosiat de șoferi pentru a comunica cu un punct central de control, într-un birou.

Ce este cablul radiant?

Un cablu radiant este un cablu de antena special conceput în mod deliberat pentru a radia o cantitate controlată de semnal de-a lungul întregii sale lungimi și permite, de asemenea, semnalelor sa intre in el. Un cablul radiant efectiv acționează ca o antenă foarte lungă și este utilizat în mod obișnuit în puțuri și de-a lungul tunelurilor, de ex. subteran în cazul în care undele radio ar avea de obicei dificultăți de propagare.

Sfaturi importante privind siguranța bateriilor.

Siguranța angajaților dvs. este esențială, iar gestionarea bateriilor ar trebui să fie o parte importantă a modului în care vă ocupați de flota dvs. radio. De aceea este important să schimbați regulat bateriile pentru a vă asigura că bateriile vechi sau deteriorate nu produc accidente potențiale. Cea mai bună practică dictează că, dacă sunteți responsabil pentru o afacere cu statii, ar trebui să înlocuiți bateria cu una nouă după 5 ani, chiar dacă aceasta este încă încărcată. Materialul din interiorul bateriei se va deteriora după o perioadă de timp, chiar și cu utilizare puțină. În nici un caz nu trebuie să folosiți baterii dacă acestea sunt deteriorate sau prezintă fisuri.

Ce este împământarea?

Împământarea este importantă pentru a împiedica aparitia interferentelor electrice datorate functionarii vehiculului pe care este instalata statia sau datorate altor emitatoare. Statiile mobile pot fi conectate direct la bateria vehiculului pentru o împământare sigură. La statiile fixe se recomanda împământarea atat a antenei, cat si a prizei din care se alimenteaza sursa la care este conectata statia. Alimentarea statiei este protejată de siguranțe montate pe cablu pentru o funcționare sigură.

Ce înseamnă “5:5:90” la evaluarea unei baterii?

Acesta este un standard industrial folosit la evaluarea capacitatii bateriilor, care se numește ciclu de lucru 5, 5, 90. Aceasta înseamnă că o baterie nouă, complet încărcată, va dura în general XX ore dacă:

• Transmiteți 5% din timp

• Difuzorul dvs. este activ (receptionati) 5% din timp

• Statia dvs. este în așteptare (nu TX sau RX) 90% din timp

Pot inchiria statii radio?

Da, poti inchiria statii radio, inclusiv repetor, de la noi. Trebuie numai sa ne informezi despre necesitatile tale.

Ce este un cod de eliminare a interferențelor?

Codurile de eliminare a interferențelor împiedică auzirea altor persoane aflate în apropiere care operează pe același canal. Acest lucru promovează eficiența grupului de lucru deoarece comunicatia grupulului dvs. nu este întrerupta de acești alți utilizatori. Statiile radio sunt setate pe aceeași frecvență și același cod pentru ca sa comunice între ele. Sunt disponibile 154 de astfel de coduri.

Scrie-ne pe WhatsApp
1
Buna ziua!
Nu ne ocupam de colete. Daca doriti sisteme sau echipamente pentru telecomunicatii, va rugam comunicati-ne cu ce va putem fi de folos?